PROGRAME
1. Program de nutriţie terapeutică:
Suport Diabet: este un program dedicat persoanelor cu prediabet sau cu diabet tip 2.
Suport Cardiometabolic: este un program de ameliorare, control şi monitorizare a afecţiunilor metabolice (dislipidemie, hipertensiune arterială, ficat gras, sindrom metabolic)
Suport Digestiv: este un program dedicat persoanelor cu afecţiuni digestive, sindrom de intestin iritabil, reflux gastroesofagian, diverticuloză.
Suport Bariatric: este un program dedicat persoanelor care au suferit de chirurgie bariatrică pentru controlul greutăţii.
2. Program de nutriţie pentru sănătatea femeii:
Suport ProFertilitate: este un program dedicat femeilor care doresc să-şi crească şansele de a rămâne însărcinate printr-un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată.
Suport Mama: este un program nutriţional dedicat femeilor însărcinate şi celor care alăptează. Prin acest program ne dedicăm femeilor care doresc să îşi menţină greutatea sub control în timpul sarcini şi recuperarea după sarcină. De asemenea, acest program este dedicat proaspetelor mămici care doresc o alimentaţie echilibrată în alăptare.
Suport Femeia: este un program dedicat femeilor aflate în premenopauză sau menopauză care au nevoie de ajutor în gestionarea relaţiei cu propriul corp.
3. Programe LifeStyle:
Suport Silueta Perfectă: este un program dedicat persoanelor care doresc să piardă în greutate sau să caştige în greutate, să înveţe să mănânce sănătos și echilibrat pentru a caştiga pe termen lung lupta cu kilogramele.
Suport Stop Fumat: este un program dedicat persoanelor care s-au lasat de fumat şi doresc ajutor să îşi gestioneze greutatea, senzaţia de foame sau poftele alimentare.
Suport COVID-19: este un program dedicat persoanelor care sunt în recuperare după infecţia cu COVID-19, care doresc să-şi crescă imunitatea şi nivelul de energie prin alimentaţie.
Suport Imunitate: este un program dedicat persoanelor care doresc să işi crească imunitatea printr-o alimentaţie sănătoasă.
4. Programe Copii şi Adolescenţi:
Suport Diversificare: este un program dedicat mămicilor care doresc suport şi monitorizare în timpul diversificării pentru bebeluşi.
Suport Alergii sau Intoleranţe alimentare: este un program dedicat copiilor diagnosticaţi cu alergii sau intoleranţe alimentare care au nevoie de suport pentru eliminarea unor alimente şi monitorizarea stării de bine.
Suport Copii şi Adolescenţi Supraponderali sau Obezi: este un program dedicat copiilor şi adolescenţilor care au pierdut lupta cu kilogramele. Cu un plan alimentar echilibrat şi meniu personalizat, prin acest program dorim sa venim în ajutor pentru o creştere şi o dezvoltare armonioasă a organismului.
NUTRIGENETICĂ
Nutrigenetica studiaza relatia dintre variatiile genetice, pe care le avem fiecare dintre noi, si necesarul de nutrienti, care este diferit pentru fiecare individ, in functie de variatiile genetice proprii.
Care este diferența dintre genetica moștenită și cea dobândită?
Genetica moștenită se referă la trăsăturile pe care le moștenim de la strămoșii noștri. Acestea includ înălțimea, culoarea ochilor, pigmentarea pielii, etc… Trăsăturile moștenite pot include, de asemenea, o serie de afecțiuni diferite de sănătate.
Genetica dobândită sunt trăsături care nu pot fi moștenite de la generațiile anterioare, dar pot fi transmise generațiilor viitoare dacă genele de reproducere sunt afectate. Acestea provin de obicei dintr-o varietate de influențe ale mediului, cum ar fi expunerea la fum, radiații, substanțe chimice și, desigur, din anumiți factori nutriționali.
Prin testarea NUTRIGENETICĂ sunt analizate o serie de variații genetice din anumite de gene de interes care influențează necesarul optim de nutrienți.
În funcție de testarea efectuată se poate aprecia necesarul zilnic personalizat pentru o serie de micro şi macronutrienţi.
Cunoașterea profilului genetic nutriţional personal, a riscurilor și a punctelor forte vă va permite să vă ajustați abordarea nutriţională la sănătatea dumneavoastră. Testarea genetică vă va înrăma cu cunoștințele necesare pentru a încuraja cea mai bună „exprimare” posibilă a genelor dumneavoastră, știind ce alegeri alimentare și stil de viață se potrivesc cel mai bine corpului dumneavoastră.
Testul genetic se efectuează o singură dată în viață și poate contribui la reducerea sau prevenirea apariției unor patologii, ajutând astfel la menținerea unei stări de sănătate optime pe termen lung.
1. Testul Nutrigenetic NMC Diet Plus
Analizează:
- Abilitatea de detoxifiere
- Necesarul de vitamina D şi predispoziţia la osteoporoză
- Necesarul de vitamine din grupul B şi predizpoziţia la declin cognitiv precoce
- Necesarul de omega 3
- Predispoziţia spre comportamente alimentare compulsive şi riscul de a mânca în exces
- Sensibilitatea la cofeină şi alcool
- Intoleranţa la lactoză şi gluten
- Toleranţa la stres, cronotipul genetic şi calitatea somnului
- Ce tip de antrenament este cel mai potrivit pentru dvs.
2. Testul Nutrigenetic NMC Cardio Metabolic
Analizează:
- Predispoziţia la creşterea riscului cardiovascular şi scorul de risc cardiovascular bazat pe analiza a 50 de market genetici.
- Sensibilitatea la carbohidraţii rafinaţi şi riscul de Diabet de tip 2
- Sensibilitatea la grăsimi şi riscul de dislipidemii
- Necesarul de vitamina D
- Hiperhomocisteina
- Sensibilitatea la cefeină şi alcool
- Predispoziţia la îngrăşare
- Somnul şi comportamentul alimentar
- Sensibilitatea la sare şi predispoziţia la hipertensiune
3. Testul Nutrigenetic NMC Skin and Beauty
- Structura pielii şi îmbătrânirea precoce
- Stresul oxidativ şi necesarul de antioxidanţi
- Detoxifierea pielii
- Răspunsul inflamator
- Glicaţia
- Tonul vascular şi retenţia de apă
- Celulita
- Sensibilitatea la carbohidraţii rafinaţi
4. Testul Nutrigenetic NMC SymbyoGut
- Caracterizarea microbiomului intestinal
Testul este foarte util în scopuri preventive, dar şi la pacienţii care le-au apărut deja anumite probleme, precum şi la pacienţii în anumite stadii ale vieţii, cum ar fi sarcina, alăptarea, menopauza, copilărie şi îmbătrânire, pentru a aborda un plan alimentar specific şi sau o abordare terapeutică.
5. Testul Nutrigenetic NMC Neurodegenerativ
Analizează:
Panelul Neurodegenerativ analizează 38 de gene cu informaţii specifice despre variantele comune şi rare asociate cu Parkinson, Alzheimer şi dementă. Rezultatul permite specialiştilor conceperea unui plan alimentar de prevenţie adecvat precum şi recomandări terapeutice utile în încetinirea proceselor neurodegenerative.